ponedeljek, september 26, 2022

 Čebelj strup je eden izmed najbolj dragocenih proizvodov naše krajnske čebele. 

Čebele uporabljajo čebelji strup za zaščito svoje družine in sebe pred vsiljivci in sovražniki. Mlade čebele še nimajo razvite strupne žleze, zato tudi ne pikajo. Največ strupa dobijo čebele v strupne žleze, preden grdo na pašo. V poletnih mesecih in zgodaj jeseni ima čebela največ strupa. Ko pa cveti kostanj pa pik čebele najbolj peče. Ljudje smo se skozi razvoj prilagodili na čebelji strup in ga pričeli izkoriščati za svoje boljše zdravje. Strup čebele je najbolj strupen od vseh bioloških strupov in je cca 30 % bolj strupen od strupa kače strupenjače, s tem da ga kača z enim ugrizem izloči veliko večjo količino primerljivo s 350 piki čebel. 

Čebelji strup je brezbarvna tekočina, ki jo čebele izločijo, ko se počutijo ogrožene, vendar v zadnjem času vse bolj priljubljena zaradi svojih domnevnih koristi za zdravje in lepoto. Trenutno se čebelji strup uporablja kot osnovna sestavina v ekstraktih, dodatkih, kremah ali serumih.

Nekatere snovi v čebeljem strupu, kot sta melitin in apamin, bi lahko imele protivnetne, protibakterijske, analgetične in celo proti rakaste učinke. Čebelji strup vsebuje tudi encime, sladkorje, minerale in aminokisline, ki bi lahko podpirali krepitev imunskega sistema in tako zmanjšali tveganje za bolezni.

Čebelji strup čebelarji v zadnjem času namesko pridobivamo s pomočjo posebnih aparatov, ki so prilagojeni tako, da ne škodijo čebeli, lahko pa ji odvzamemo približno 1/3 čebeljega strupa.

Za zbiranje čebeljega strupa potrebujemo: 

- generator impulzov

- napajalnik

- ploščo z žicami in stekleno ploščo.

Na tržišču lahko kupite že nekaj različnih aparatov za zbiranje čebeljega strupa. 

Če vas več zanima v zvezi z čebeljim strupom nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Če se odločate, da boste kupili aparat za zbiranje čebeljega strupa nam  pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in vam bomo svetovali, kje in kateri apart kupite.

Če nimte aparata za zbiranje čebeljega strupa in bi želeli zbirati čebelji strup, nam  pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in pridemo vam z našimi aparati pobrati čebelji strup.

Iščemo partnerje za odkup čebeljega strupa. 

We are looking for partners to buy bee venom.